Over mij


Joep Peters

Sinds 2012 woon ik in Nijmegen, ik wil er nooit meer weg. Muziek is mijn grote passie. Enkele eigenschappen die mij typeren: ik ben energiek, mensgericht en ondernemend.

Beweegredenen

In 2020 besloot ik mijn oude werk vaarwel te zeggen en een tijd vrijaf te nemen. Er was nogal wat gaande in de wereld, dat leek me een goed moment om even pas op de plaats te maken. Na een leerzame periode met veel nadenken en goede gesprekken, kwam ik tot de conclusie dat ik wil doen wat ik leuk vind en waar ik goed in ben: met taal bezig zijn. Waar tekstschrijven voor veel mensen en bedrijven een noodzakelijk kwaad is, is het voor mij inmiddels een uit de hand gelopen hobby. Waarom uit de hand gelopen? Ik heb besloten om het roer volledig om te gooien en van schrijven/communicatie mijn werk te maken. Want waarom zou je dat wat je leuk vindt niet professioneel inzetten? 

Waarom communicatie?

Ik was altijd al met taal en communicatie bezig: schrijven, redigeren, presenteren, vermaken, helpen. Niets zo vervelend als een ‘professionele’ tekst die onleesbaar is en bol staat van fouten. Althans, dat is mijn bescheiden mening. Daarnaast kun je met taal dezelfde boodschap op vele manieren brengen. Het is daarbij de kunst om de meest doeltreffende manier te vinden.

C’est le ton qui fait la musique.

Een gezegde naar mijn hart en maar al te waar. Het is leuk om continu op zoek te zijn naar de beste manier om een boodschap te communiceren, in woord en geschrift. De combinatie van deze zoektocht met mijn competenties, is een belangrijke drijfveer geweest om als zelfstandige aan de slag te gaan.  

  j

  Schrijven

  Schrijven van teksten, interview- en redactiewerkzaamheden, blogs, EMVI-teksten.

  Redigeren

  Opfrissen en redigeren van teksten, zodat deze leesbaar zijn en aansluiten op je doelgroep.

  Presenteren

  Presenteren van pubquizzen, online of op locatie. Dag- of avondvoorzitter.

  Verbeter je vindbaarheid en verkondig de juiste boodschap!